Belgische chefkoks uitstekend geplaatst in OAD-rangschikking

07/05/2018

De Amerikaanse internetsite Opinionated About Dining (OAD) is een uniek waarderingssysteem voor restaurants gebaseerd op de recensies van de bezoekers. Een combinatie van uiteenlopende gegevens bepaalt de uiteindelijke rangschikking: het soort recensie (van positief tot negatief), het niveau van de recensenten (percentage ervaren en minder ervaren recensenten) en hun impact op een stijgende of dalende trend of een status quo die een restaurant toebedeeld krijgt.

De OAD-lijst heeft als voordeel dat ze de mening weerspiegelt van een grote groep toegewijde mensen die zich inspannen om kritisch te tafelen. In 2017 hebben in totaal 5.700 mensen uit meer dan 10 landen, waaronder Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, 175.000 een oordeel gegeven.

Dit jaar scoort de bekende Belgische chefkok Kobe Desramault een schitterende 6e plaats in de OAD, met zijn nieuwe restaurant, Chambre Séparée, in Gent. Een Zwitsers, een Zweeds en een Spaans restaurant prijken respectievelijk op nrs. 1, 2 en 3. Maar nog zeven andere Belgische eettempels staan in de top 100: Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Zedelgem (11e), die besloten heeft eind 2018 de deuren te sluiten; L’air du Temps van Sang-Hoon Degeimbre in Liernu (35e), Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem (36e), Bon Bon van Christophe Hardiquest in Brussel (71e), The Jane van Sergio Herman en Nick Bril in Antwerpen (73e) en tot slot Souvenir van Vilhjalmur Sigurdarson in Gent (95e).