De drie Belgische chocoladekoningen 2024 volgens Gault&Millau

21/09/2023

Traditiegetrouw heeft restaurantgids Gault&Millau zijn topchocolatiers van Vlaanderen, Wallonië en Brussel bekroond. Voor 2024 zijn dat Chocoladehuis Boon uit Hasselt, Chocolaterie Legast uit ’s Gravenbrakel en Pâtisserie-Chocolaterie Yashushi Sasaki uit Brussel. Ontdekking van het jaar is Belle et Chocolat.

Kwantiteit én kwaliteit in het aanbod aan chocolatiers blijven toenemen. Dat maakt de uiteindelijke bekroning er niet makkelijker op. Toch wist Gault&Millau in zijn jaarlijkse chocolatiergids voor de achtste keer het absolute kruim uit de ruime selectie van 128 gegadigden voor 2024 te puren, op basis van blinde degustaties. Louter uitzicht, aroma en smaak bepaalden wie er met kop en schouders boven uit stegen.

Boon, een project uit 2005 van Patrick Mertens en echtgenote Inge Lijnen, combineert vakmanschap, creativiteit en een rijkgevarieerd aanbod voor liefhebbers van zowel traditionele als nieuwe smaken. Ze leveren ook maatwerk aan befaamde handelszaken en luxeboetieks. Internationaal meervoudig prijswinnaars Thibaut Legast en echtgenote Patricia Forero van Legast, al 20 jaar actief, imponeerden de jury met hun intens smakende authentieke tabletten en pralines. Yasushi Susaki van zijn kant tovert verfijnde en elegante creaties van originele chocoladesoorten tevoorschijn, met een Japanse toets.

In Namen tot slot kunt u binnenkort de duurzame en ethisch gemaakte tabletten en pralines van Louise Gérard van Belle et Chocolat, ontdekking van 2024, gaan proeven.

Keuze te over dus!