Wist u dat u kunt worden opgenomen in een Belgische eregalerij der fietsers?

07/12/2023

Hebt u 72 uur, hopen kracht en doorzettingsvermogen? Dan lonkt een erg prestigieuze hall of fame, of liever een: wall of fame.

Mogelijk zeggen de Muur van Geraardsbergen, de Kemmelberg of de Oude Kwaremont u iets, maar zo zijn er nog 56 iconische hellingen die, als u ze bedwingt binnen drie dagen, u een plaatsje opleveren in de eregalerij van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Op een minikassei.

U kunt over dezelfde kasseien rijden als Wout van Aert, Remco Evenepoel, de nu gepensioneerde Philippe Gilbert en Eddy Merckx, dezelfde kasseien die u zag op tv, waar fysieke overmacht of fietspech de wedstrijd beslechtten.

Het belangrijkst is dat u zelf uw tijdstip kiest en dat het gratis is. U hebt alleen een fiets nodig en een Strava-account om na te gaan hoe snel u vordert en als bewijs dat u de uitdaging hebt volbracht.

In dat geval wordt uw naam gegraveerd in een kassei die u aan de wall of fame kunt hangen.

Wist u dat toen dit artikel in 2023 werd geschreven Eddy Merckx als enige ooit de vijf zogeheten wielerklassiekers meermaals in zijn carrière heeft gewonnen (met name Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen)?

Als u het voelt kriebelen, weet u wat te doen: inklikken, u aansluiten en u op de kasseien die eregalerij in zwoegen!