Wist u dat … skiën in ons vlakke landje het jaar rond kan?

12/02/2018

In België zijn drie skipistes het jaar rond geopend: Ice Mountain in Komen, Aspen in Wilrijk en Snow Valley in Peer. Het zijn uiteraard allemaal indoorpistes.

Door tijd- of geldgebrek is een reisje naar de bergen niet altijd mogelijk om te genieten van de sneeuw en enkele afdalingen. In België zijn er geen bergen en dus geen echte skigebieden, zoals in Frankrijk, Zwitserland of Italië. Toch kan er bij ons worden geskied, en dat het jaar rond!

Het eerste skicentrum, Ice Mountain, ligt in Komen, provincie Henegouwen, en bestaat sinds 1999. Er zijn een blauwe piste van 210 m lang en 30 m breed, met een hellingsgraad van 20 à 22%, en een groene piste van 85 m lang voor beginners. Reken op ongeveer 47 euro (waarvan 16 euro voor de huur van het materiaal) voor twee uur afdalen.

In Wilrijk, bij Antwerpen, ligt het splinternieuwe centrum Aspen, dat onlangs in december openging. Die piste is 240 m lang bij 50 m breed, met een hellingsgraad van eerst 20%, daarna 18% en uiteindelijk 15%. Zoals in Ice Mountain ligt er opzij een groene piste waar beginners les krijgen. Prijs: 38 euro, waarvan 8 euro voor de huur van het materiaal.

Derde en laatste centrum is Snow Valley in het Limburgse Peer. Daar zijn er 3 pistes, waarvan de grootste 350 m lang en 30 m breed is. Meteen het grootste skioppervlak van de drie miniskicentra. Volwassenen betalen hier 19,50 euro voor een uur skiplezier.

In die centra kunt u dus zowel ’s zomers als ’s winters uw ski- of snowboardmateriaal aantrekken om te gaan glijden, terwijl de outdoorpistes in Frankrijk, Zwitserland, Italië of zelfs in de provincies Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen het uitsluitend van het sneeuwseizoen moeten hebben. Een niet te missen buitenkans!