Wist u dat Brussels Airport de grootste chocoladewinkel ter wereld is?

30/04/2015

Brussels Airport is het grootste verkooppunt van chocolade ter wereld met meer dan 800 ton chocolade per jaar.

De geschiedenis van de Belgische chocolade gaat ver terug in de tijd. Chocolade is een van de gastronomische specialiteiten van ons land.  Met enkele honderden chocolatiers en meer dan 2.000 winkels, eet de gemiddelde Belg 8 kg chocolade per persoon en per jaar. Het grootste deel van die productie is bestemd voor de export en maakt chocolade tot een van de internationale kwaliteitssymbolen van België.

Chocolade is er in heel wat soorten en maten. De  praline  is een van de best gekende Belgische specialiteiten. Dat chocoladesnoepje met vulling, in 1912 bedacht door Jean Neuhaus, wordt bereid op basis van gekarameliseerde suiker in een jasje van donkere, witte of melkchocolade. Ambachtelijke pralines krijgen elk een eigen toets die hen een unieke, heerlijke smaak geeft.

Dandoy, Godiva, Galler, Neuhaus, Jean-Philippe Darcis, Léonidas en Côte d’Or zijn enkele van de Belgische merken en chocolatiers.