Belgiës langst getrouwde koppel

06/02/2023

Een getrouwd stel uit Limburg vierde het eerste eiken huwelijk ooit in ons land.

Zo is dat. Angeline Haeseldonckx en Eduard Cuyvers, allebei goed in de negentig, zijn 80 jaar getrouwd. Een Belgische primeur. Zelfs hun albasten bruiloft vijf jaar terug was zelden gezien in Europa.

Het gelukkige paar trouwde toen zij 17 en hij 19 was en de Tweede Wereldoorlog volop woedde. ‘Trouwauto’s bestonden nog niet’, merkte een van hun vier kinderen op. Ze reden inderdaad met de fiets naar het stadhuis.

Het koppel organiseerde een heus feest, want het heeft voor een heel kroost gezorgd: naast hun vier zonen zijn er tien kleinkinderen, twintig achterkleinkinderen en zelfs al één achterachterkleinkind.

De burgemeester kwam langs en het koningspaar stuurde zelfs een cadeau met een kaartje om deze uitzonderlijke mijlpaal te gedenken, waar amper acht koppels vóór hen in de buurt van kwamen.

Van de koning en de koningin gesproken: merk op dat Eduard, die in juni 100 wordt, ridder in de Leopoldsorde is, een burgerlijke onderscheiding die koning Boudewijn hem in 1982 verleende voor bewezen diensten aan het vaderland.

We wensen Angeline en Eduard nog een lang en gelukkig leven toe!