Vrouwtjesgorilla geboren in ZOO Antwerpen

19/12/2018

Eind november kwam de Antwerpse Zoo met heuglijk nieuws : de vrouwtjesgorilla Mayani was bevallen. Nu is ook het geslacht van het kleintje bekendgemaakt. Op de naam is het nog even wachten.

Mayani kwijt zich volledig aan haar moedertaak. Ze houdt het kleintje dicht bij zich. Bezoekers kunnen het dan ook al onmiddellijk gaan bewonderen. Een naam is er voorlopig nog niet. Wel staat al vast dat de babygorilla een Afrikaanse naam zal krijgen die begint met de letter T.

De geboorte toont aan dat de investeringen van ZOO Antwerpen lonen. In de zomer van 2017 opende het dierenpark de Mensapenvallei, een nieuw en groter verblijf voor de gorilla’s en chimpansees. Niet veel later, in het najaar, werd Mayani aan de groep toegevoegd. Toen droomden de verzorgers al luidop van een nieuw kleintje.

Nu dat baby T er is, hopen de verzorgers dat Mayani het goede voorbeeld heeft gegeven aan Mambele, het andere kweekvrouwtje in de groep. De verzorgers zijn vol goede moed dat zilverrug Matadi ook bij haar voor nakomelingen zal zorgen.

ZOO Antwerpen is zeer blij met de geboorte. De westelijke laaglandgorilla is een erg bedreigde diersoort. In het wild leven er nog slechts 90.000 individuen. Het kweekprogramma voor de soort waaraan de zoo deelneemt, is dus zeer belangrijk.