De Plantentuin van Meise, een schatkamer van de biodiversiteit

09/03/2021

Door zich aan te sluiten bij de Wereldwijde Coalitie voor de Biodiversiteit ijvert de Plantentuin van Meise voor gezamenlijke natuurbescherming, op wereldniveau.

De 92 ha grote Plantentuin van Meise, op een twaalftal km van centrum Brussel, gaat door voor een van de grootste plantentuinen ter wereld. Er groeien meer dan 18.000 verschillende plantensoorten, waarvan sommige met uitsterven bedreigd, in tuinen en serres. Er is ook een internationaal erkende zadenbank.

De plantentuin beseft dat de plantaardige rijkdom op onze planeet groot gevaar loopt en sluit zich dus aan bij de Wereldwijde Coalitie voor de Biodiversiteit. Administrateur-generaal Steven Dessein onderstreept: ‘We moeten dringend op elk niveau ingrijpen, zowel lokaal als wereldwijd. Anders kunnen we straks de natuur alleen nog bewonderen in dieren- en plantentuinen.’

Nu de Plantentuin van Meise een bevoorrechte partner is van de campagne #UnitedforBiodiversity (Samen voor Biodiversiteit), gelanceerd door de Europese Commissie, houdt hij op zijn niveau een ambitieus pleidooi in het vooruitzicht van de belangrijke Conferentie van de partijen bij het Verdrag inzake Biologische Diversiteit dit jaar in China.

Zodra het bewustzijn is gegroeid, mogen we drastische maatregelen verwachten, zoals voor de klimaatdoelstellingen op het Verdrag van Parijs!