Belgische onderzoekers vinden manier om haar van kankerpatiënten sneller te doen groeien

17/05/2023

Belgische onderzoekers hebben een manier gevonden om het haar van kankerpatiënten na een chemobehandeling weer sneller te doen groeien.

Een doctoraatsstudente van de UHasselt deed onderzoek waarbij de ene groep kankerpatiënten een laserbehandeling kreeg en de andere niet.

Uit de resultaten blijkt dat de laserbehandeling de haargroei met één maand versnelt. Meer nog, die groep zei een betere levenskwaliteit en zelfbeeld te hebben dan de niet-behandelde groep.

Uiteraard zijn het louter voorlopige bevindingen die op grotere schaal moeten worden getest. In een volgende fase mikt men op ‘honderden of zelfs duizenden’ patiënten. Afhankelijk van het resultaat van die test zou dit volgens de voormelde doctoraatsstudente Joy Lodewijckx de norm kunnen worden.

De veelbelovende uitslag komt bovenop het al uitgebreide kankeronderzoek in België. Wist u dat eerder dit jaar wetenschappers van de Franstalige universiteit ULB in Brussel een eiwit ontdekten dat mogelijk een sleutelrol speelt in de weerstand van kankercellen tegen chemotherapie?

Proficiat voor de toekomstige PhD en haar opleidingsverantwoordelijken voor deze veelbelovende ontdekking!