Zussen Gilis pakken zilver en brons op EK squash

10/09/2016

Nele en Tinne Gilis hebben op het Europees kampioenschap squash in Praag respectievelijk zilver en brons gepakt. Tijdens de halve finale streden de twee zussen tegen elkaar om een finaleticket.

Nadat ze beiden hun eerste wedstrijden op het Europees kampioenschap squash overtuigend gewonnen hadden, mochten de zussen Nele en Tinne Gilis elkaar voor het eerst op een groot toernooi rechtstreeks in de ogen kijken. Uiteindelijk trok de één jaar oudere Nele in drie korte sets de zege naar zich toe en veroverde ze zo een plekje in de finale. Daar moest ze finaal de duimen leggen voor de Franse topspeelster Camille Serme, die zich voor het vierde jaar op rij tot Europees kampioene kroonde. In de strijd om het brons trok Tinne Gilis wel aan het langste eind. Zij versloeg de Duitse Sina Wall in vijf slopende sets en mocht als derde mee op het podium.

De zussen Gilis domineren sinds een aantal jaren de Belgische squashsport. De amper 20-jarige Nele heeft ondanks haar leeftijd al indruk gemaakt bij de profs. Zo won ze dit jaar de Paderborn Open, waardoor ze opklom tot de 44ste plaats in de PSA-ranking. De 19-jarige Tinne Gilis pakte dan weer haar eerste Belgische titel in de seniorencategorie, stootte door tot de derde ronde van het WK voor junioren en bereikte zo voor het eerst de top 100 van de PSA-ranking.