Zoveel sterren bijeen op de Memorial Van Damme!

01/09/2022

Zoals elk jaar geven de beste atleten ter wereld elkaar rendez-vous in het Koning Boudewijnstadion voor een van de meetings van de Diamond League, de belangrijkste atletiekwedstrijd van het jaar.

Op de 46e editie van de Memorial Van Damme is het puik van de atletiekwereld één avond bijeen. Een belangrijk sportgebeuren in ons land, waarvan dit jaar Kim Gevaert meetingdirecteur werd, onze voormalig Olympisch kampioene estafetteloop 4x100 in 2008 in Peking en tweevoudig gouden medaille op het EK op de 100 en de 200 m in 2006 in Göteborg.

Van de internationale toppers noemen we de Jamaicaanse titelhoudster op de 100 m Shelly-Ann Fraser-Pryce, die het zal opnemen tegen de Britse Dina Asher-Smith, de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou en de Amerikaanse Sha’Carri Richardson.

Ook de Kenianen Kibiwott Kandie en Sebastian Sawe worden verwacht, die resoluut van plan zijn het uurrecord en de 20 km van Mo Farah en de Belg Bashir Abdi van 2019 in België aan te vallen.

Op de 3.000 m horden voelt de Ethiopische Werkuha Getachew zich klaar om een nieuw wereldrecord te vestigen maar huidig wereldkampioene Norah Jeruto en vooral recordhoudster Beatrice Chepkoech zullen haar nauwlettend in de gaten houden.

Zonder Armand Duplantis te vergeten, die in elke wedstrijd weer de natuurwetten uitdaagt tijdens het polsstokspringen.

Wat de Belgen betreft, zal Nafissatou Thiam zich aanschuren tegen de Oekraïense Yaroslava Mahuchikh, die vorig jaar in Brussel zegevierde, tijdens een langverwachte hoogspringwedstrijd. Ongetwijfeld zullen ook Cynthia Bolingo op de 400 m, Noor Vidts in het verspringen, Julien Watrin op de 400 m horden en Anne Zagré op de 100 m horden voor eigen publiek willen willen uitblinken.

Een schitterend event dat ook hulde brengt aan Ivo Van Damme!