Xavier Siméon wint 24 Uur van Le Mans voor motoren

21/04/2022

Voor het tweede jaar op rij wint de Brusselaar de 24 Uur van Le Mans met Suzuki. De titelvoerend wereldkampioen haalde het dus met zijn twee Franse rijders in de eerste uithoudingswedstrijd van het seizoen.

De Brusselaar Xavier Siméon en de Fransen Gregg Black en Sylvain Guitoli wonnen zopas in Frankrijk de 45e editie van de 24 Uur van Le Mans voor motoren, met hun Suzuki GSX-R1000 uit de stal Yoshimura Sert Motul.

Afgemat na deze dit jaar erg inspannende en hard bevochten wedstrijd kon de Belg zijn dolle vreugde uitschreeuwen: ‘Het is een prachtzege. Al mijn ploegmaten hebben puik werk geleverd. We winnen voor de tweede keer op rij. Naast de Gouden Beker zijn dat drie zeges achtereen in 24 uurswedstrijden. Buitengewoon. De race was keihard, niemand gaf toe tot drie uur voor het einde. Het draaide in ons voordeel uit, wat een geluk!’

Buiten benzinepech aan de ingang van de pits ’s avonds kwam niks de race van de drie rijders in de weg staan. Toen het donker was geworden, lagen zij op kop. Ze bleven de trio’s uit de stal van Yamaha YZF-R1 en die van Honda CBR1000, tweede en derde op het podium op het Circuit de la Sarthe, voor.

De Belgische rijder is vastbesloten zijn titel van wereldkampioen uithouding niet uit handen te geven. Voorts kan hij rekenen op heel wat steun van het publiek voor de tweede seizoensmanche van de 24 Uur voor motoren, die verreden wordt op 4 en 5 juni in Spa-Francorchamps.