Wout van Aert wint op wereldbeker veldrijden

14/12/2022

Wout van Aert heeft met veel panache de negende ronde van de wereldbeker veldrijden gewonnen in Dublin. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de Belg.

De Ierse hoofdstad was voor het eerst gastheer van een WK-ronde. En spektakel was er, met een Wout van Aert die hongerig was naar de overwinning!

In de derde ronde raakte de Antwerpenaar een paaltje en had hij het erg moeilijk. In de vijfde ronde verloor hij nog meer tijd door een vod op de baan dat in zijn derailleur verstrikt raakte.

Verre van wanhoop na deze twee ongelukken kon de drievoudig wereldkampioen de zes renners aan het hoofd van de koers inhalen. Wout van Aert gebruikte vervolgens al zijn kracht in de lange zandbakpassage om uiteindelijk alleen aan de laatste ronde te beginnen. Hij kon eindelijk in zijn eentje genieten van deze laatste ronde van een erg spectaculair circuit, en zijn eerste zegen van het seizoen pakken.

Laurens Sweeck, een andere Belg, pakte een verdiende tweede plaats, voor de Brit Tom Pidcock (17’’), die zelf een sprint won van de Nederlander Lars van der Haar (+19’’)

Wout van Aert, die momenteel tweede is in het algemene klassement van de wereldbeker achter Laurens Sweeck, zal nog moeten vechten om zijn wereldtitel terug te krijgen in Nederland, begin februari.

Voor het wegseizoen opnieuw begint blijven de Belgische renners dus schitteren op wereldniveau.