Wout van Aert maakt Ronde van Frankrijk in schoonheid af

22/07/2021

Onze Belgische kampioen heeft in de Ronde van Frankrijk drie ritwinsten behaald, en welke! De historische beklimming van de Mont Ventoux, de tijdrit naar Saint-Emilion en de sprint op de Champs-Elysées.

Hoewel de start in Bretagne weinig goeds voorspelde, toonde Wout van Aert zich later een veelzijdige renner toen hij een bergrit won met de dubbele beklimming van de Mont Ventoux, de tijdrit naar Saint-Emilion – de Belg die het laatst een tijdrit won was Eric Vanderaerden in 1985 – en tot slot de sprint op de Champs-Elysées. Alleen Jean Aerts en Eddy Merckx hebben hem een dergelijke hattrick voorgedaan.

Hij kwam dus als eerste over de meet in de 21e en laatste etappe van de Ronde, na 108 km tussen Chatou en Parijs. Dat zorgde ervoor dat Eddy Merckx recordhouder van 34 Ronde-zeges bleef. Mocht Cavendish (3e in Parijs) gewonnen hebben, dan had hij met 35 zeges het record gebroken. Van Aert heeft België ook een vijfde overwinning in de Ronde bezorgd … België schitterde voor het laatst vijf keer in de Ronde in 1986.

Voor de tweede keer op rij is de amper 22-jarige briljante Sloveen Tadej Pogačar winnaar van La Grande Boucle.

Onze kampioen Wout van Aert is in bloedvorm, wat ons vol verwachting doet uitkijken naar de Olympische Spelen van Tokio, waar hij kort na zijn zegepraal al naartoe is gevlogen.