WK atletiek: een fantastisch eindresultaat!

27/07/2022

Na het brons van Bashir Abdi in de marathon en het goud van Nafissatou Thiam in de zevenkamp schenken de Belgian Tornados België een derde medaille met hun derde plaats in de 4x400 m voor mannen. Met plaats 16 in het landenklassement doet België het daarmee beter dan ooit!

Zoals in 2019 in Doha eindigde onze mannelijke estafetteploeg in de 4x400 m derde in de finale van deze 18e editie van het wereldkampioenschap atletiek. Op de baan in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon, bevestigen de Belgian Tornados hun positie aan de wereldtop door een 15e internationale medaille te winnen, waarvan één gouden op het laatste WK zaal in maart 2022 in Belgrado.

In dit erg tactische onderdeel toonden alleen de Amerikanen en de Jamaicanen zich sterker dan de vier Belgische estafettelopers. Dylan Borlée, Julien Watrin, Alexander Doom (die Jonathan Sacoor verving) en Kevin Borlée finishten in 2.58.72, nipt voorafgegaan door Jamaica (2.58.58) en ruim na de Verenigde Staten (2.56.17).

Sinds het ontstaan van het WK atletiek in 1983 wonnen de Belgische atleten in totaal 11 medailles, waarvan drie tijdens deze 18e editie, ook dankzij die van Bashir Abdi (derde in de marathon) en van Nafissatou Thiam (de keizerin van de zevenkamp).

Trots op hun erelijst kijken de Belgische atleten nu vol ambitie vooruit naar een medailleoogst op het EK in München, van 15 tot 21 augustus as.