Wereldrecord ultraloop voor Merijn Geerts

07/06/2022

Merijn Geerts legt 603 km af in 90 uur tijdens een ultraloopwedstrijd. Aldus breekt deze Belgische atleet het wereldrecord van deze discipline buiten categorie.

Deze buitengewone prestatie werd neergezet tijdens de Race of the Champions - Backyard Masters in het Duitse Rettert. Het principe is vrij eenvoudig. De 24 deelnemers aan de start zijn verplicht in minder dan één uur een ronde van 6,7 km af te leggen. Elk uur volgt dus een nieuwe start voor al wie de vorige ronden binnen de vastgestelde tijd heeft gelopen. De wedstrijd eindigt pas wanneer er slechts één deelnemer overblijft.

Na zowat vier dagen nagenoeg ononderbroken lopen – afgezien van mogelijk enkele minuten tussen twee starts– bleef alleen de Belgische atleet nog overeind (last man standing). Eindelijk kon Merijn Geerts de armen in de lucht gooien. Niet alleen liep deze 47-jarige Gentenaar als enige 90 ronden, maar hij verbetert ook het vorige record van 85 ronden.

Merijn Geerts liep zijn 90 ronden in totaal 74u38’50”, tegen een gemiddelde van 49’05” per ronde van 6,7 km. Zijn snelste ronde legde hij af in 40’42”, zijn traagste in 55’08”.

Beslist een ultraloopprestatie in de lijn van recente Belgische krachttoeren, zoals die van Matthieu Bonne in de ultratriatlon.