Wereldpremière voor Ypres Rally

15/01/2021

De Ypres Rally wordt een van de 11 manches op de kalender van het wereldkampioenschap. Voor het eerst wordt een onderdeel van het World Rally Championship (WRC) op Belgisch grondgebied verreden.

De Ypres Rally was al in 2020 toegevoegd aan de WRC-kalender. Maar door de coronapandemie moest hij worden geschrapt. Gelukkig hebben de organisatoren recent bevestigd dat de manche in Ieper in 2021 wel degelijk doorgaat, in augustus. Daardoor is België het 34e land dat sinds de start van het WRC in 1973 het voorrecht geniet een manche van het wereldevent op zijn grondgebied te organiseren.

De Ypres Rally, voor het eerst georganiseerd in 1965, heeft zich door de jaren heen een stevige Europese reputatie opgebouwd door zijn zware parcours. De driedaagse wedstrijd loopt namelijk over bijzonder nauwe en bochtige wegen. De rallyrijders starten in het centrum van Ieper en moeten na 300 km aankomen in een ander icoon van de Belgische autosport: het circuit van Spa-Francorchamps met zijn mythische Raidillon.

Wedden dat we er onze eigenste Thierry Neuville, die in 2018 al de aandacht trok, zullen zien schitteren?