Wereldkampioen, Europees kampioen en …

29/08/2019

De Red Lions rijgen hun zeges aaneen. Acht maanden geleden werden ze wereldkampioen in India en nu zijn onze hockeymannen ook Europees kampioen.

Op de finale van het EK in Antwerpen hebben ze Spanje, 9e op de wereldranglijst, afgedroogd met 5-0. Hun coach, Shane McLeod, die de ploeg leidt sinds 2015, mag trots zijn op de resultaten. Alleen Duitsland lukte het dezelfde dubbele titel te behalen, eerst wereld- en daarna Europees kampioen.

Die prachtprestatie van onze hockeyers is geen toevalstreffer. Ze kwam er dankzij het harde werk van zowel de spelers als de directie, om nog te zwijgen van de hockeybond. Tel daarbij de uitstekende teamgeest en de drang om almaar beter te worden.

Op weg naar goud in Tokio … Wat er ook van zij, onze Red Lions doen velen dromen. Jaarlijks krijgt de bond er 3.000 à 5.000 nieuwe leden bij. De aflossing is verzekerd. En als de competitiegeest er is ‘draagt hockey ook waarden uit als respect, fair play, verdraagzaamheid en gastvrijheid’, zoals bondsvoorzitter Marc Coudron het zo graag telkens weer zegt.