Vlaanderen verwelkomt WK Wielrennen

15/09/2021

De Internationale Wielerunie (UCI) viert in Vlaanderen 100 jaar Wereldkampioenschap Wielrennen op de weg voor amateurs. België is ook het koninkrijk van de fietsers.

De week start met een tijdrit van 43,3 km tussen Knokke-Heist en Brugge en eindigt met de wegrit van 268,3 km tussen Antwerpen en Leuven.

Grote namen uit het wielrennen zullen door Vlaanderen zigzaggen. Acht Belgische kampioenen treden aan: kopman Wout van Aert, met Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns. In de tijdrit strijdt van Aert met Evenepoel om de zege.

Ook voor de amateurs is België het koninkrijk van de fietsers

In Vlaanderen zijn er onwaarschijnlijke fietspaden, waar je door het water of boven de bomen fietst. Om maar te zwijgen van de themafietslussen en de knooppunten, een oneindig netwerk van genummerde en uitgestippelde fietsroutes.

Wallonië wordt dan weer doorkruist door internationale fietsroutes, zoals die van Santiago de Compostella, de 147 km lange Citadellenroute tussen Maastricht en Givet, de voormalige 122 km lange spoorlijn Vennbahn die Aken via Sankt-Vith (provincie Luik) verbindt met Troisvierges en nog heel wat andere waar natuur en erfgoed de aandacht opeisen.

En last but not least, waarom ‘s niet de De Groene Wandeling (60 km) afpeddelen tussen stad en natuur om Brussel te leren kennen?