Vincent Kompany krijgt plaats in de Hall of Fame

03/05/2022

De ex-kapitein van de Rode Duivels droeg eerder al de armband van Manchester City, waar hij tal van trofeeën in de wacht sleepte. Vandaag treedt hij toe tot het erg kleine kringetje van voetballegendes in de Engelse Premier League.

Sommige spelers die een punt zetten achter hun carrière krijgen de onderscheiding via een online publieksstemming en van een expertenpanel uit de Premier League.

De voormalige Rode Duivel is een van de nieuwgekozen leden dit jaar en betreedt de ‘tempel der faam’ van voetballers die uitblonken in het Engelse kampioenschap.

De eerste Belgische speler die een dergelijk voorrecht geniet, Vincent Kompany, verkeert in goed gezelschap. Zo komen in 2022 ook de Argentijn Sergio Agüero, de Ivoriaan  Didier Drogba, de Deen Peter Schmeichel, de Fransman Patrick Vieira en de Engelsmannen Wayne Rooney, Paul Scholes en Ian Wright erbij. Vorig jaar kregen David Beckham, Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Roy Keane, Steven Gerrard, Frank Lampard, Alan Shearer en Eric Cantona al hun plaats in de Hall of Fame.

Vandaag is de 36-jarige die lange tijd de Rode Duivels aanvoerde nog altijd actief in het voetbal, maar dan als trainer van zijn Royal Sporting Club Anderlecht.