Vijfde titel voor David Goffin

04/03/2021

Met zijn toernooizege in Montpellier wint de beste Belgische tennisser in de wereldranglijst (14e) de vijfde belangrijke titel in zijn carrière.

Hij wilde zo gauw mogelijk de grote teleurstelling van zijn voortijdige uitschakeling op de Open Australian doen vergeten.  Dat is de Luikenaar gelukt door de zeges op een rijtje te zetten en zich zo uiteindelijk in Montpellier de vijfde titel in zijn carrière in Montpellier (ATP 250) toe te eigenen.

Tegenover de Spanjaard Roberto Bautista Agut (13e in de wereld) herwon hij al zijn strijdlust. Hij klopte hem met 5-7, 6-4, 6-2. Nadat hij zijn doelgerichte opslag had teruggevonden, met mooie rechtse aanvalstreffers en krachtige backhands, kreeg hij tot slot zijn tegenstrever van de dag op de knieën.

Dit zei hij bij de trofee-uitreiking: ‘Ik wist dat ik mijn beste tennis moest spelen als ik de finale wilde winnen. Ik voelde me almaar beter worden tijdens de wedstrijd. Toen ik de eerste set verloor, moest ik in het spel blijven en mijn niveau optillen. Wat ik ook gedaan heb. Ik ging steeds beter spelen. Het werd mijn beste wedstrijd van de week. Ik ben apetrots.’

Het was ruim drie jaar geleden dat de beste Belgische tennnisser nog had gewonnen op het ATP-toernooi. In november 2017 is hij trouwens naar plaats 7 op de wereldranglijst geklommen.

Er liggen ongetwijfeld nog prachtzeges in het verschiet voor onze amper 30-jarige kampioen!