Vier Belgische medailles op WK tijdrijden

22/09/2021

Op het Wereldkampioenschap wielrennen in België eindigden Wout van Aert en Remco Evenepoel respectievelijk tweede en derde in het tijdrijden voor de elites. Voorts pakte in de wedstrijd voor beloften Florian Vermeersch een mooie bronzen medaille, precies zoals Alec Segaert bij de junioren.

Op een parcours van 43,3 km tussen Knokke en Brugge namen ’s werelds toprenners het op dit 28e WK tijdrijden tegen elkaar op. Op een vlak traject, met amper 78 m hoogteverschil, maakten alleen de renners die een groot verzet kunnen rijden aanspraak op de eindzege.

Zoals vorig jaar werd Filippo Ganna overwinnaar, doordat hij in de laatste kilometers een tandje bijzette. Zo verlengt de Italiaan zijn titel. Enkele seconden later doet Wout van Aert zijn prestatie van vorig jaar in het Italiaanse Imola over door tweede te eindigen. Ontgoocheld uiteraard, want weer moet hij vrede nemen met de titel van vicewereldkampioen.

Een volgende plak in een al uitzonderlijke collectie. Naast zijn tweede stek op het WK 2020 in Imola, zowel in de weg- als in de tijdrit, pakte de Herentalsenaar in juli ook al zilver tijdens de wegrit op de Olympische Spelen in Tokio.

Van zijn kant geniet Remco Evenepoel van zijn bronzen medaille. ‘Derde na die twee jongens, het lijkt wel een overwinning’, zei de 21-jarige wonderknaap. Telkens als hij voor de nationale ploeg wordt geselecteerd, beklimt hij het podium. In drie jaar nam hij namelijk deel aan negen wedstrijden op internationale kampioenschappen, zowel EK’s als WK’s, voor evenveel medailles.

Van de wedstrijd voor beloften neemt Florian Vermeersch mooi brons mee naar huis, precies zoals Alec Segaert bij de junioren.