Victor Campenaerts is Europees kampioen tijdrijden

03/08/2017

Victor Campenaerts heeft zich op het EK tijdrijden in de geschiedenisboeken gefietst. De Belg was het in het Deense Herning twee seconden sneller dan de Pool Maciej Bodnar en vier dan de Ier Ryan Mullen. Vorig jaar moest Campenaerts nog genoeg met zilver nemen.

Op het Europees kampioenschap wielrennen heeft Victor Campenaerts België goud in het tijdrijden bezorgd. De renner uit Hoboken was na 46 kilometer twee seconden sneller dan de Pool Maciej Bodnar en vier dan de Ier Ryan Mullen. Nochtans zag het er lange tijd slecht uit voor Campenaerts, aangezien hij zowel aan het eerste als tweede tussenpunt veel tijd op de concurrentie moest prijsgeven. Uiteindelijk boog hij een achterstand van bijna twintig seconden nog naar winst om.

Voor Campenaerts is het de tweede Europese titel in het tijdrijden, nadat hij in 2013 in de beloftencategorie al met goud terug naar huis mocht. Vorig jaar kroonde de renner van de ploeg LottoNL-Jumbo zich ook voor het eerst tot Belgisch kampioen tijdrijden bij de profs. De voormalige triatleet zet nu zijn pijlen op de Olympische Spelen 2020 in Tokio waar hij ook voor goud in het tijdrijden hoopt mee te spelen.