Van Snick haalt brons in Tel Aviv

06/02/2020

De Belgische judoka Charline Van Snick wint brons in de klasse tot 52 kg op de Grand Prix van Tel Aviv, het eerste wereldkampioenschap judo van het jaar.

Het seizoen kon amper beter van start gaan. Onze Belgische kampioene Charline Van Snick (11e wereldranglijst IJF) eindigde derde en scoorde een ippon tegen de Poolse Karolina Pienkowska (IJF-30). De wedstrijd was nochtans niet zo goed begonnen voor de Luikse, die in de kwartfinale het hoofd moest buigen voor de Japanse Maeda (IJF-40), op papier zwakker dan zij. Maar in de herkansingen kwam ze terug en in de halve finale liet ze de geduchte Israëlische Gefen Primo (IJF-9) achter zich.

Eind goed, alles goed dus voor onze kampioene. Met dit mooie resultaat heeft ze het jaar rustig ingezet terwijl ze 2019 nochtans met enkele tegenslagen had afgesloten, volgens haar coach Cédric Taymans: ‘Charline hunkerde naar wedstrijden en overwinningen, want 2019 was voor haar in deze Masters bijzonder frustrerend geëindigd. Zij had geen voordeel bij de aanpassing van bepaalde arbitrageregels. Ze probeert er haar manier van vechten, technisch én tactisch, op af te stemmen. Maar omdat bepaalde bewegingen instinctief zijn, lukt dat niet in één vingerknip.’

Charline Van Snick staat al voor de zestiende keer op het podium van een internationale wedstrijd.