Twee medailles voor België op EK atletiek indoor

08/03/2019

Op het EK atletiek indoor in Glasgow hebben de Belgian Tornados een gouden medaille veroverd op de 4x400 meter. De Belgische atlete Cynthia Bolingo sleepte een zilveren medaille in de wacht op de 400m.

Eén keer zilver en één keer goud voor België, maar het had net zo goed twee keer goud kunnen zijn. De Brusselse atlete Cytnhia Bolingo eindigde namelijk maar met één honderdste van een seconde na de Zwitserse Léa Sprunger. Met het blote oog kon je dit verschil niet waarnemen. De teleurstelling was dan ook groot toen Bolingo te horen kreeg dat het goud niet voor haar was. “Ik wist écht niet wie had gewonnen. Ik heb alles gekruist wat ik kon kruisen opdat ik het zou zijn… één honderdste, het is om gek van te worden, maar ik heb geen reden tot klagen: ik ben vice-Europees kampioene. Mijn eerste medaille als senior.” Bolingo liep de finale in 51.62 seconden. Dat is 2.85 seconden sneller dan de tijd waarmee ze het jaar begonnen is.

De Belgian Tornados haalden dan weer de gouden medaille binnen op de 4x400m in 3:06.27. Naast Kevin, Jonathan en Dylan kon Jacques Borlée vertrouwen op een uitstekende Julien Watrin. De Spaanse tijd was 3:06.32, het brons ging naar Frankrijk met 3:07.71. Op het EK indoor van 2015 in Praag veroverden de Tornados reeds met dezelfde bezetting goud.

Nog verschillende andere Belgische atleten presteerden goed in Glasgow. Zo liep Renée Eykens op de 800m naar een vierde plaats, terwijl de Belgian Cheetahs vijfde werden op hun 4x400 meter. In de zevenkamp sloot Thomas Van der Plaetsen zijn EK af met een zesde plaats in de eindstand.