Twee maal zilver op WK wielrennen

29/09/2020

Op het Wereldkampioenschap wielrennen behaalt Wout Van Aert een mooie tweede plaats, zowel in de tijdrit als in het koninginnenstuk van de wegrit.

Hoewel haar wonderkind, Remco Evenepoel, nog altijd revalideert van zijn lelijke val en er dus niet bij was, kon de Belgische selectie voor het Wereldkampioenschap wielrennen 2020 aan het vertrek hoge ambities koesteren. 

Het reliëf van het 258,2 km lange wegritparcours met zijn bijna 5.000 hoogtemeters in het mooie Italiaanse Emilia-Romagna 

liet uitschijnen dat een Belg zich tijdens de laatste kilometers op het circuit van Imola in de kijker zou rijden. Dat was buiten een moordende aanval in de laatste klim van Alaphilippe gerekend. De Fransman was op zondag 27 september niet te stoppen. En dus moest de Belg Wout Van Aert vrede nemen met een tweede plaats. Precies zoals de avond te voren na de tijdrit genoot de Herentalsenaar de eer het podium te bestijgen om zijn zilveren medaille in ontvangst te nemen. 

De mythische regenboogtrui van wereldkampioen zal dit jaar dus geen Belg sieren. Maar als het een troost kan zijn, laten we niet vergeten dat met zesentwintig zeges België sinds de oprichting van deze wedstrijd in 1927 veruit het vaakst bekroonde land is.