Toon Aerts wint Wereldbeker veldrijden

28/01/2020

De Belgische wielrenner Toon Aerts wint voor het tweede jaar op rij de wereldbeker veldrijden. Een dappere zege, want de Belg heeft sinds zijn val eind december in Namen nog altijd last van zijn ribben.

De Wereldbeker veldrijden liep af in het Nederlandse Hoogerheide. In die manche nestelde Toon Aerts zich op de tweede plaats, wat hem de eindzege opleverde, vóór zijn beide landgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Vierde in het eindklassement staat Laurens Sweeck, de nieuwe Belgische kampioen.

De prachtprestaties van de Belgen op de Wereldbeker beloven wat voor het vervolg, namelijk het aanstaande wereldkampioenschap van 1 en 2 februari 2020 in het Zwitserse Dübendorf. Het hoofd koel houden is nochtans de boodschap, want de winnaar van de laatste manche van de Wereldbeker, de Nederlander Mathieu van der Poel, is momenteel in bloedvorm.

Toon Aerts bevestigt dat: ‘Hij presteerde echt beresterk in de eerste ronde. En ook naar het einde toe zette hij er de vaart in. Voor ons was het erover. Ik zat aan mijn limiet. Daar moet je eerlijk in zijn. Maar het zijn de wereldkampioenschappen, een andere wedstrijd en je moet je niet bij voorbaat gewonnen geven.’

Het spel moet nog beginnen en de spanning stijgt ten top!