Thierry Neuville wint WRC-rally van Japan

17/11/2022

De Belgische rijder wint de laatste manche van het WK rally. De Rally van Griekenland werd zijn tweede seizoenszege en de zeventiende in zijn carrière.

Hoewel hij voorop lag sinds de eerste ritdag had Thierry Neuville een voorsprong van amper 0,6 seconde op de Welshman Elfyn Evans na de Speciale Ronde 15, terwijl er nog vier speciale ronden te rijden waren. Maar deze laatste zag door een lekke band zijn hoop op de zege in rook opgaan.

Onze 34-jarige landgenoot heeft dus de laatste ritten in de gietende regen met glans afgewerkt. De juiste bandenkeuze was gemaakt en zo eindigde hij 1:11.1 vóór zijn teamgenoot, de Est Ott Tänak, van hetzelfde fabrieksmerk Hyundai. De Japanner Takamoto Katsuka (Toyota) vervolledigt het rallypodium met 2:11.3.

Winnaar van deze dertiende en laatste manche van het WK Rally is de Fin Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) in de eindstand voor rijders. Met 255 punten wordt hij op z’n 22e de jongste kampioen ooit. De Est Ott Tänak is met 205 vicewereldkampioen. De Belg Thierry Neuville staat met 193 punten op het podium.

Na zijn mooie zege in Griekenland zet de Belgische rijder een uitroepteken achter het kampioenschap.