Tenniswereld eert Kim Clijsters

08/09/2016

Kim Clijsters krijgt een plaatsje in de International Tennis Hall of Fame. De voormalige tennisster komt net zoals Justine Henin in de eregalerij van de tennissport terecht.

Vijf jaar na het einde van haar sportieve carrière valt Kim Clijsters de hoogste tenniseer te beurt. Een comité van journalisten, sporthistorici en voormalige topatleten geeft de Limburgse tennisster vanaf 2017 een plek in de International Tennis Hall of Fame. Enkel atleten die vijf jaar met het professionele tennis gestopt zijn, komen daarvoor in aanmerking. De jury bekroont Clijsters voor haar integriteit, karakter en fair play. Ze is daarmee de tweede Belgische, na Justine Henin, die in de eregalerij opgenomen wordt.

Kim Clijsters is een van de zes vrouwen die ooit nummer één in het enkel- en dubbelspel stond. Daarnaast won ze vier individuele grandslamtitels, waarvan drie na haar comeback in 2009. In totaal zou Clijsters 34 enkeltornooien en 11 dubbeltornooien op haar naam schrijven. Niet alleen door haar sportieve successen, maar ook door haar spontaniteit groeide ze uit tot een van de meest geliefde speelsters in het tenniscircuit. Ten slotte deelt ze nog altijd het record van Belgische Sportvrouw van het jaar met de judoka Ingrid Berghmans.