Stoffel Vandoorne wordt vaste rijder bij McLaren-Honda

03/09/2016

Stoffel Vandoorne heeft een plaatsje als vaste rijder bij het formule 1-team McLaren-Honda veroverd. De 24-jarige West-Vlaming zat al langere tijd in de talentenvijver van McLaren en mocht de voorbije jaren ook als test- en reserverijder opdraven.

Stoffel Vandoorne promoveert in 2017 van test- en reserverijder tot vaste piloot bij het formule 1-team McLaren-Honda. Het nieuws komt niet als een complete verrassing, want McLaren begeleidt Vandoorne al van jongs af aan. Onder de vleugels van ex-wereldkampioen Jenson Button maakte de West-Vlaming de voorbije jaren indruk in de lagere raceklasses. Vandoorne neemt nu precies de plaats van Button in en tekent een contract voor een jaar. Hoewel McLaren de laatste jaren niet meer dominant is, hoopt Vandoorne in 2017 door de technische reglementswijzigingen in de formule 1 terug voor de prijzen mee te spelen.

Dit seizoen mocht Vandoorne door een blessure van zijn toekomstige ploeggenoot Fernando Alonso in de formule 1 debuteren. In Bahrein veroverde hij meteen een WK-punt. Die prestatie overtuigde de leiding van McLaren om Vandoorne een volwaardige kans op het hoogste niveau te geven. Voor de Roeselarenaar is het de bekroning van ruim een decennium hard labeur. Hij begon op zijn zesde met karting en werkte zich geleidelijk een weg omhoog. Na een wereldtitel in de F4 Eurocup 1.6 en Eurocup Formule Renault 2.0 beleefde hij in 2015 een absoluut hoogtepunt met de eindzege in de GP2.