Spa-Francorchamps verwelkomt Formule 1

25/08/2022

Grote Prijs van België 2022 Formule 1: de veertiende langverwachte seizoensmanche op het bekende circuit van Spa-Francorchamps.

Alle ogen zijn dit weekend gericht op het circuit van Spa-Francorchamps. Na de zomerstop strijkt het wereldkampioenschap Formule 1 dit jaar neer in de Ardennen, voor een langverwachte race. Want door zware regenval viel editie 2021 in het water. Na amper twee ronden kwamen de eenzitters definitief tot stilstand.

Vorige winter moesten de organisatoren dus de zware inspanningen slikken om het parcours te moderniseren en veiliger te maken voor de autoracers. Zo werd er extra vrije ruimte gecreëerd links en rechts van de top van de Raidillon om ongelukken te voorkomen wanneer een auto uit de baan raakt. Ook bepaalde faciliteiten werden aangepakt voor meer comfort voor de toeschouwers.

Wedden dat deze race in het hart van het woud ronduit spectaculair wordt, op deze 7 km lange piste met zijn snelle bochten en plotse hoogteveranderingen met de mythische Raidillon aan de Eau Rouge, een van de bekendste bochten ter wereld. Want met een hellingspercentage van 18% moet de coureur zich schrap zetten voor een bochtenreeks links, rechts en opnieuw links, waarbij hij wordt platgedrukt en daarna omhoog wordt gekatapulteerd, een enorme beproeving voor auto én racer.

Laat het spektakel losbarsten op dit voor velen ’s werelds mooiste circuit!