Seppe Smits is wereldkampioen snowboarden

17/03/2017

Seppe Smits heeft op het wereldkampioenschap snowboarden goud behaald. In het Spaanse gebergte Sierra Nevada sprong de Belg in de categorie slopestyle naar de wereldtitel. Een andere Belg, Seppe De Buck, viel net naast het podium en eindigde als vierde.

In het Spaanse gebergte Sierra Nevada heeft Seppe Smits zich voor de tweede keer tot wereldkampioen snowboarden gekroond. De 25-jarige Belg maakte in de categorie slopestyle een mislukte eerst run goed door in de tweede run met een bijna perfecte sprong uit te pakken. Met een totale score van 91.40 punten had hij een ruime voorsprong op de concurrentie. Een andere Belg, Seppe De Buck, viel net naast het podium en eindigde als vierde.

Voor Seppe Smits is het na 2011 zijn tweede wereldtitel. Ook toen presteerde hij in de categorie slopestyle erg sterk op Spaanse bodem. Bij slopestyle moeten de deelnemers verschillende sprongen over een vooraf bepaald parcours maken. Tijdens de Winterspelen is het ook een Olympische discipline. Daarom kijkt Smits nu al vooruit naar volgend jaar: “Het WK was de belangrijkste wedstrijd van mijn seizoen. Ik vind slopestyle de meeste prestigieuze discipline. Dit is een mooie kers op de taart en doet het beste verhopen voor de Olympische Winterspelen in 2018.”