Sarah Chaari gekroond tot Europees kampioene taekwondo

16/05/2024

Dankzij haar zege in de finale tegen de regerend wereldkampioene wint onze jonge landgenote het EK taekwondo in de klasse tot 67 kg.

In het EK taekwondo dit jaar in het Servische Belgrado kwam Sarah Chaari op in de klasse tot 67 kg, zoals dat het geval zal zijn op de Olympische Spelen in Parijs over enkele maanden.

De jonge Belgische taekwondoka (of liever: ‘taekwondoïste’, volgens de officiële benaming van deze van oorsprong Koreaanse vechtsport) won in de finale van de Franse Wiet Henin, regerend wereldkampioene en nr. 1 in de wereld, in twee ronden (7-2, 2-1).

Sarah Chaari, amper 19 jaar, had zich schitterend geplaatst voor deze finale door in de halve finales de Servische Perisic, regerend Europees kampioene en vicewereldkampioene 2022, te verslaan na een bijzonder intens en onbeslist gevecht (4-12, 4-3 en 5-4).

Eerder al had deze studente geneeskunde met gemak in twee ronden de Griekse Marentaki (9-7, 6-0) en de Britse Roberts (5-1, 6-1) uitgeschakeld.

In amper twee jaar heeft Sarah Chaari een indrukwekkend palmares opgebouwd. In augustus 2022 was ze in Sofia al gekroond tot Europees kampioene bij de junioren en in november in Guadalajara bij de senioren. In 2023 behaalde deze sportvrouw uit Charleroi ook goud op de Europese Spelen in juni in Krakau en in december op de Grand Prix Final in Manchester had ze definitief haar selectie voor de Olympische Spelen van Parijs in de wacht gesleept.