Rode Duivels plaatsen zich met gemak voor WK 2022

18/11/2021

Met zijn zege tegen Estland wordt het Belgische voetbalelftal groepsleider op het aanstaande wereldkampioenschap in Qatar.

De Duivels vertrokken als gedoodverfde groepswinnaar. Weinig verrassend dus dat ze hun ticket voor het volgende WK beetpakten zonder dat ze zelfs hun achtste en laatste wedstrijd tegen Wales hoefden te spelen.

Door Estland vlot met 3-1 te verslaan halen de spelers van bondscoach Roberto Martínez een zesde overwinning in groep E binnen, tegenover één gelijkspel in hun uitwedstrijd in Tsjechië, en zijn zo automatisch als eersten geplaatst voor Qatar. Dankzij hun laatste match, 1-1 gelijk tegen Wales, behouden de Belgen hun leidersplaats in de FIFA-wereldranglijst.

Na Brazilië (2014) en Rusland (2018) gaan de Belgen dus voor de derde keer op rij naar een wereldbeker. We herinneren eraan dat in de twee vorige edities de Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de kwartfinale (1-0 verlies tegen Argentinië) en in de halve finale (1-0 verlies tegen Frankrijk).

Er wachten de Belgen nog wedstrijden als voorbereiding op dit WK, dat uitzonderlijk plaatsvindt van 21 november tot 18 december 2022. De loting van de groepen in deze eindfase is gepland op 1 april 2022.

Hoewel een échte zege tot nu toe is uitgebleven, gaat het Belgische elftal door als een van de meest getalenteerde ter wereld en als een van de grootste kanshebbers in Qatar.