Rode Duivels hebben nieuwe bondscoach

07/02/2023

Na een erg matige wereldbeker qua resultaat wordt een nieuwe wind verwacht met de aanstelling van Domenico Tedesco aan het hoofd van de Rode Duivels.

De 37-jarige Domenico Tedesco is de nieuwe coach van de Rode Duivels, de jongste in de Belgische geschiedenis. Deze volmaakte polyglot, die Duits, Italiaans, Engels, Frans, Spaans en Russisch spreekt, heeft al meerdere levens gehad voor hij trainer werd.

Zijn levensverhaal hangt samen met zijn naam. Tedesco betekent ‘Duitser’ in het Italiaans. Zijn familie wisselde Italië in voor de streek van Stuttgart toen hij nog klein was, en uiteraard belandde hij in 2008 bij de grote voetbalclub Vfb Stuttgart.

Aanvankelijk een briljant student ingenieur en innovatiemanagement, maar voetbal boeide hem méér dan studeren. Na een stage bij een lokale krant dacht hij er even aan sportjournalist te worden, maar uiteindelijk ging hij in 2013 voor het voltijdse trainerschap. Als trainer blonk hij uit in Duitsland, waar hij samenwerkte met de jonge teams van Vfb Stuttgart en andere clubs voor hij het Russische FC Spartak Moskou onder handen nam.

Vandaag warmt Tedesco zich op voor een nieuwe uitdaging: trainer van de Duivels. Zijn jeugdigheid, talenknobbel en ervaring met verschillende Europese kampioenschappen maken hem een gedurfde en veelbelovende keuze voor het Belgische elftal. Het is duidelijk dat Tedesco al meerdere levens heeft gehad en als trainer heel wat potentieel heeft.

We kijken met ongeduld uit hoe hij de Duivels de komende tijd gaat leiden.