Rode Duivels gekwalificeerd voor WK voetbal 2018

07/09/2017

De Rode Duivels hebben zich voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland gekwalificeerd. De Belgische nationale voetbalploeg verzekerde zich van een ticket na een 1-2-overwinning tegen Griekenland in de op twee na laatste kwalificatiewedstrijd.

De Rode Duivels hebben zich op twee kwalificatiewedstrijden van het einde al van een ticket voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland verzekerd. De Belgische nationale voetbalploeg bij de mannen versloeg Griekenland in eigen huis met 1-2 na doelpunten van Jan Vertonghen en Romelu Lukaku. België is zo het eerste Europese land dat zich voor het WK kwalificeert. De Rode Duivels verloren in de voorrondes nog geen enkele wedstrijd en speelden slechts eenmaal gelijk.

Het zal voor België de 13de deelname aan het wereldkampioenschap voetbal zijn. Op het WK 1986 in Mexico behaalde onze nationale ploeg met een vierde plaats voorlopig zijn beste eindresultaat. Nadat de Rode Duivels een aantal grote toernooien moesten missen, zijn ze de laatste jaren met een nieuwe generatie topspelers aan een enorme opmars bezig. Zo bereikten ze op het recentste Europese en wereldkampioenschap telkens de kwartfinale. In januari 2016 stonden ze zelfs even op nummer één van de FIFA-wereldranglijst. De komende maanden kunnen Jan Vertonghen en Romelu Lukaku ook een gooi doen naar respectievelijk het meeste aantal interlands en doelpunten.