Rode Duivels blijven geschiedenis schrijven

04/06/2015

België staat sinds 4 juni tweede op de FIFA-wereldranglijst: een primeur in de Belgische voetbalgeschiedenis! Na de goede resultaten tijdens het wereldkampioenschap in 2014 klommen de Rode Duivels naar een historische vierde plaats in oktober 2014. Afgelopen mei verbraken ze dat record opnieuw en klommen naar de derde plaats om een maand later nog een plaats te stijgen.

Wereldkampioen Duitsland (1.775) behoudt de eerste plaats, gevolgd door België (1.509) en Argentinië (1.496). In de top 10 waren er slechts 2 wijzigingen: de tweede plaats voor België, dat over Argentinië springt, en de terugkeer van Frankrijk op de negende plaats, ten koste van Zwitserland dat twee plaatsen daalt naar nummer 11. Aangezien geen van de top-20-teams een wedstrijd speelde afgelopen maand, zijn alle wijzigingen het gevolg van een devaluatie van de resultaten uit het verleden.

De internationale voetbalfederatie FIFA maakt elke maand een nieuwe lijst op die rekening houdt met de prestaties van alle voetballanden. De volgende ranglijst komt uit op 9 juli.