Remco Evenepoel wint Ronde van Noorwegen

02/06/2022

Eén maand na zijn prachtprestatie in Luik-Bastenaken-Luik heeft de Belgische renner met zijn zege in de Ronde van Noorwegen een nieuwe horde in zijn carrière genomen.

Na een jaar herstellen van zijn vreselijke val in de Ronde van Lombardije 2020, waar hij net aan de dood is ontsnapt, staat de 22-jarige Brabander er weer helemaal. Dat had hij al bewezen tijdens de klassieker La Doyenne, die hij na een solovlucht met veel zwier heeft gewonnen.

Op de Noorse wegen toonde Remco Evenepoel zijn enorme talent in een vijfdaagse etappewedstrijd. Met zijn drie etappezeges heeft hij de concurrenten letterlijk verpletterd.

De oppermachtige man uit Schepdaal maakte het verschil met zijn ongeziene pit en volgehouden tempo om de vele Noorse heuvels te temmen. En bij elke aankomst stuwde zijn straffe sprint hem resoluut naar een zege in het algemeen klassement.

In zijn volgende nieuwe uitdaging van het seizoen, de Ronde van Zwitserland, moet hij bewijzen dat hij weer helemaal in vorm is. Uiteraard krijgt hij in die wedstrijd van negen etappes af te rekenen met geduchter concurrenten en grotere druk dan in Noorwegen.

Al 30 zeges op zijn palmares. Ondanks zijn jeugdige leeftijd verwachten we dat hij zijn topjaren pas in het volgende decennium zal beleven.