Remco Evenepoel, geknipt voor kampioen

07/08/2020

Het palmares 2020 van Remco Evenepoel oogt indrukwekkend. Hij won de eindzege van alle wedstrijden waaraan hij dit jaar heeft deelgenomen.

Een foutloos parcours: zeven overwinningen in zeventien ritdagen, drie zeges na de drie rondes die hij in 2020 reed, een podiumplaats op een klassieker (San Sebastián 2019), goud op het EK en zilver op het WK tijdrijden en zeges op deze rittenwedstrijden: Ronde van België 2019, San Juán, Algarve en Burgos 2000. Zijn faam levert hem lovende bijnamen op, als ‘de kleine kannibaal’,’de machine’, ‘el fenómeno’ …

De jonge twintiger grossiert in talenten, fysiek én mentaal. Zijn inspanningen zijn gedoseerd en efficiënt, met dank aan zijn enorme kracht in dijen, rug en bekken. Zowel de weg als de bergen liggen hem, hitte en regen, en door zijn ijzersterke moreel houdt hij het hoofd koel. Druk schrikt hem niet af, een echt leiderstype ondanks zijn jeugdige leeftijd.

Evenepoel neemt zelden de tijd om van zijn zege na te genieten. Hij stort zich al op de volgende. Er wacht hem een druk programma: Polen, de Ronde van Lombardije, het WK in Martigny en in oktober de Giro.

Niks is gewonnen maar hij wordt goed begeleid. Tegen het najaar belooft de jonge renner ons zeker nog mooie zeges.

.