OS Tokio: beste resultaat van de voorbije 100 jaar!

11/08/2021

Met 7 keer podium hijst België zich naar de 29e plaats in het medailleklassement. En algemener, we stellen tevreden vast dat 69 van de 123 sporters die individueel of in team deelnamen, in de top 8 staan!

De Belgische delegatie bracht 7 medailles mee uit Tokio, dezelfde oogst als op de Olympische Spelen van Londen in 1948. Maar 3 gouden plakken was sinds de Spelen van Parijs in 1924 niet meer gebeurd.

Op de 32e olympiade van 23 juli tot 8 augustus 2021 eindigden de Belgen in de verschillende proeven 26 keer bij de eerste 8. De drie gouden (turnen, hockey op kunstgras en zevenkamp), de ene zilveren (wielrennen) en de drie bronzen medailles (judo, teamjumping en marathon) meegerekend schitterden onze sporters 26 keer in de top 8 van een wedstrijd: 7 keer op de 4e, 4 keer op de 5e, 3 keer op de 6e, 3 keer op de 7e en 2 keer op de 8e plaats. Prestaties die in de sportwereld synoniem staan voor een erg gewild olympisch diploma.

 

Ter herinnering: op de Olympische Spelen van Rio ging België er al op vooruit met 6 gewonnen medailles (twee van elk metaal) en 40 van onze atleten stonden 19 keer in de top 8.

Terwijl alle blikken al gericht zijn op de volgende spelen van Parijs in 2024 juicht heel België de prestaties toe van Nafissatou Thiam in de zevenkamp, van Nina Derwael in het turnen, van de Red Lions in het hockey op kunstgras, van Wout van Aert in het wielrennen, van Matthias Casse in het judo, van het jumpingteam en tot slot van Bashir Abdi in de marathon.

Raadpleeg TeamBelgium als u nadere info wenst over de rangschikking van de Belgische sporters op de OS van Tokio.