Nina Derwael eindigt derde in Bakoe en plaatst zich voor de OS van Parijs

14/03/2024

De Belgische turnster heeft op de balk een schitterende medaille toegevoegd aan haar erelijst, enkele maanden voor de start van de volgende Olympische Spelen.

De derde wereldbekermanche turnen had plaats in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Met al een olympisch ticket voor Parijs op zak begon Nina Derwael vastberaden en verlost van stress aan haar balkfinale. Ze zette een opmerkelijke prestatie neer en won zo welverdiend brons. Met hernieuwd vertrouwen maakt ze zich op voor België, waar vanaf nu alle blikken gericht zijn op de voorbereiding op de Spelen.

‘Het is een droomweekend, inderdaad’, zei Derwael na afloop, opgelucht dat ze de kwalificatiestress van zich heeft kunnen afschudden. Zo ging ze de finale in met meer lef en mikte ze met een berekend risico op een hogere startwaarde. Hoewel het neerkomen na de overslag niet helemaal vlekkeloos was, heeft Derwael schitterend gepresteerd en haalde ze haar beste resultaat op de balk sinds haar comeback.

Nu haar olympische deelname een feit is, ligt de focus van Derwael volledig op de opbouw richting de Spelen van Parijs. De komende maanden zal ze haar routineoefeningen kunnen bijschaven, vooral op de balk, en proberen opnieuw haar topniveau te halen op de andere toestellen.

De 23-jarige uit Sint-Truiden wint aan kracht en leeft vol ambitie toe naar de volgende Spelen.