Nafissatou Thiam schrijft sportgeschiedenis

09/08/2021

Nafissatou Thiam werd olympisch kampioene in 2016 in Rio en bevestigt nu op de Spelen in Tokio met goud in de zevenkamp. De Belgische Noor Vidts komt enkele puntjes te kort voor het podium.

De zevenkamp is ongetwijfeld de zwaarste atletiektak. Ze laat zien wie de meest complete atleet is. Op het programma staan achtereenvolgens de 100 m horden, hoogspringen, kogelstoten, de 200 m, verspringen, speerwerpen en tot slot de 800 m.

Zo is Naffisatou Thiam de eerste Belgische atlete die zichzelf sinds begin 20e eeuw op de OS opvolgt in dezelfde sporttak. Ze was bijzonder ontroerd toen ze over de meet van de 800 m kwam, de laatste van de zeven onderdelen, en gaf toe: ‘Het waren twee lastige jaren, met veel hoogten en laagtes. Ik had fysieke problemen en ook mentaal zat het niet altijd goed. Ik kon nog moeilijk genieten van dingen. Blij dat ik heb volgehouden en bedankt aan iedereen die me onderweg heeft gesteund.’

Onze landgenote Noor Vidts kondigde zich ook veelbelovend aan in deze olympische zevenkamp. Ze kwam amper enkele puntjes te kort voor het podium maar eindigde toch mooi vierde.

Donderdag 5 augustus 2021 zal in gouden letters als een van de belangrijkste data in de Belgische sportgeschiedenisboeken worden bijgeschreven!