Nafi Thiam schrijft Belgische sportgeschiedenis op WK atletiek

06/08/2017

Nafissatou Thiam heeft op het wereldkampioenschap atletiek in Londen de zevenkamp gewonnen. Daarmee bezorgde ze België voor het eerst een gouden WK-medaille in de atletiek. Thiam is nu zowel de regerende wereld- als olympische kampioene in de zevenkamp.

Nadat ze op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro al met goud mocht pronken, heeft Nafissatou Thiam nu ook de wereldtitel in de zevenkamp veroverd. In Londen sprokkelde de Belgische over de zeven disciplines in totaal 6.784 punten. Dat waren er ruim meer dan Duitse Carolin Schäfer (6.696 punten) en de Nederlandse Anouk Vetter (6.636 punten). Thiam legde de basis voor haar zege met knappe prestaties in het hoogspringen, verspringen en speerwerpen.

Met haar wereldtitel schrijft Thiam een stukje Belgische sportgeschiedenis: voor het eerst heeft België een gouden plak op het WK atletiek. Eerder dit jaar verbaasde de nieuwe ster van de internationale atletiek de wereld door op de meeting in Götzis door de grens van 7.000 punten te breken en het Belgische record een stuk scherper te stellen. Thiam, die ook goodwillambassadrice voor UNICEF België is, lijkt goed op weg om voor de derde keer Belgische sportvrouw van het jaar te worden.