NAFI THIAM PAKT ZILVER IN DOHA

04/10/2019

Op het 17e Wereldkampioenschap atletiek stonden alleen maar Europese vrouwen op het podium, in die volgorde: Katarina Johnson-Thompson, Nafissatou Thiam en Verena Preiner.

Na een eerste ‘uitstekende dag’ ging de Naamse door op haar elan, want ook op dag twee gaf ze het beste van zichzelf. Maar tijdens de zesde discipline, het speerwerpen, en ondanks haar legendarische vastberadenheid, speelde haar elleboogblessure weer op. Die maakte een derde worp zelfs onmogelijk. Voor de eer, en uit respect voor haar tegenstanders, verscheen Nafi Thiam toch aan de start van de 800 m.

Met een totaal van 6.677 punten behaalt de jonge sportvrouw zilver, na de Britse Katarina Johnson-Thompson (6.981 punten). Aldus pakt ze de 7e medaille in de Belgische geschiedenis.

Nafissatou Thiam rijgt de zeges aaneen, eerst op de Olympische Spelen in Rio, dan de wereldtitel in 2017, Europees goud in 2018 en zelfs de beste wereldprestatie van het jaar.

Na een welverdiende vakantie om de batterijen weer op te laden gaat het jonge wereldwonder zich actief voorbereiden op de OS van Tokio 2020, waarmee we haar veel succes wensen!