Medailleregen op WK acrobatische gymnastiek

17/03/2022

De Belgische gymnasten schitterden opvallend op het WK in Bakoe. Ze keerden uit Azerbeidzjan terug met 10 medailles, waarvan 7 gouden, in de wedstrijden acrogym!

Het gemengd paar Helena Heijens en Bram Röttger won in de gemengde, de dynamische en de statische oefening. Dit Belgische duo, dat amper sinds drie maanden samen traint, slaagde erin drie keer goud mee te brengen.

Het damestrio Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans behaalde dubbel goud in respectievelijk de dynamische en de gecombineerde en zilver in de statische oefening.

Het herenkwartet Wannes Vlaeminck, Simon De Wever, Jonas Raus en Viktor Vermeire won goud in de statische oefening, maar moest vrede nemen met zilver in de gecombineerde en brons in de dynamische.

Met het goud in het teamonderdeel sluit België op basis van de resultaten van deze drie teams in de kwalificatierondes het WK af met zeven keer goud, twee keer zilver en één keer brons, samen dus 10 medailles.

Nu ze een van de fraaiste resultaten ooit in een internationale wedstrijd acrogym hebben geboekt, blikken de Belgische gymnasten al ambitieus vooruit naar de belangrijkste afspraak van het jaar: de Wereldspelen aanstaande juli in het Amerikaanse Birmingham.