Joachim Gérard zegeviert op toernooi van Wimbledon

15/07/2021

Door de finale van het enkelspel voor mannen in het rolstoeltennis op Wimbledon te winnen, behaalde de Belg zijn tweede grandslamtitel na die begin dit jaar op de Open Australian.

Joachim Gérard, het nummer 4 van de wereld in zijn discipline, beleeft een topjaar. Slechts twee keer kon hij zich plaatsen voor een grandslamfinale, zonder ooit te winnen (Open Australian in 2016 en Roland-Garros in 2020). Maar zijn twee hoogste titels in 2021 zetten de kroon op het werk.

De 32-jarige Belg moest op het Londense gras in twee sets (6-2, 7-6) knokken tegen de Brit Gordon Reid, nr 6. in de wereld, tijdens een boeiende finale voor een hartelijk publiek. De hertogin van Cambridge, Kate Middleton, was in de All England Club beide tennissers komen aanmoedigen in deze almaar populairder discipline. Joachim Gérard, erg ontroerd na zijn zege, onderstreepte ten overstaan van het Londense publiek: ‘Enkele jaren terug kwam niemand kijken. Nu almaar meer mensen. Het is normaal dat u supportert voor de Britse speler, maar u breekt zijn tegenstander nooit af en dat vind ik erg aardig.’

Hoewel onze landgenoot won in een erg nipte tiebreak speelde hij ordelijker en offensiever dan zijn tegenstander van de dag, wat hem terecht de zege opleverde. Die laatste gaf ruiterlijk toe: ‘Jo speelde fantastisch tennis en wist op de cruciale momenten zijn stempel te drukken.’

De Belgische drievoudige paralympisch kampioen (2013, 2019, 2020) hoopt in zijn latere carrière nog schitterende dingen te doen.