Gouden medaille op grand slam judo in Antalya

14/04/2021

Na Toma Nikiforov (-100 kg) in Tasjkent en daarna Sami Chouchi (-81 kg) in Tbilisi mocht nu Jorre Verstraeten het hoogste trapje van het podium beklimmen op het prestigieuze toernooi van Antalya in de klasse tot 60 kg.

Het stopt gewoon niet in 2021 voor de Belgische judoka’s, want telkens als een grandslamtoernooi afloopt, keert onze delegatie met een gouden plak naar huis. Wat een prestatie! Na Toma Nikiforov in Tasjkent en daarna Sami Chouchi in Tbilisi was het aan Jorre Verstraeten om uit te blinken op de mat van Antalya, in Turkije.

De 23-jarige Leuvenaar, 20e op de wereldranglijst in de klasse tot -60 kg, pakte al brons in 2019 in Minsk en op het EK van Praag in 2020. Maar op een dergelijk groot internationaal toernooi had hij nooit eerder zo geschitterd.

Op weg naar de finale moest de Belg in de halve finale achtereenvolgens de Tunesiër Mtiri, de Azeri Huseynov, de Braziliaan Takabatake en de Taiwanees Yang uitschakelen. Na 1 minuut en 3 seconden smeerde hij in een laatste duel zijn tegenstander, de Fransman Walide Khyar, een ippon aan de broek. Enkele seconden eerder al had Jorre Verstraeten hem gevloerd en nu mocht hij zijn armen in de lucht gooien.

Deze zege levert de Belgische judoka een ticket op voor de aanstaande OS van Tokio!