Goud en zilver voor de Belgen op de Grand Prix van Cancun

23/10/2018

Sami Chouchi grijpt goud in de klasse tot 81 kg en Gabriella Willems zilver in die tot 70 kg. Het zijn de eerste medailles die onze beide judoka’s op een dergelijk internationaal niveau behalen.

Op 25 jaar beleeft Sami Chouchi het beste seizoen van z’n carrière. De Europese vicekampioen van Tel Aviv zet nu een nieuwe stap vooruit met z’n eerste Grand Prix.  Een gouden medaille na een foutloos parcours van vijf glansrijke gevechten. In de finale kwam de Brusselaar tegen de Braziliaan Victor Penalber uit, die eerder al wereldkampioen werd in die klasse. Maar de Brusselaar wist met een ippon goud te winnen.

Van haar kant haalde de 21-jarige Gabriella Willems uit Luik de eerste zilveren plak van haar carrière binnen. Vorig jaar 3e op het WK voor Junioren en nu nochtans pas haar eerste seizoen bij de Senioren. Na een fraai parcours stond ze tegenover de Oostenrijkse Michaela Polleres. De Belgische lag snel voorop met een waza-ari na enkele seconden vechten, maar toch liet ze zich verrassen door een binnenkant dij-worp van haars tegenstandster. Hoewel ze ontgoocheld was, zette ze de beste prestatie neer in haar nog prille carrière.