Goud en brons op het Wereldkampioenschap Wakeboard

22/12/2022

De jonge Lowa Vancutsem werd wereldkampioen in Thailand. Louis Eggerickx nam een mooie bronzen medaille mee naar huis.

Op de vijver in het ESC Thai Wake Parkin Pathum Thani (Thailand) werd dit jaar het Wereldkampioenschap Wakeboard beslecht. Die watersport begon begin de jaren tachtig aan een opmars, in het kielzog van het snowboarden.

De sport combineert technieken uit het waterskiën, het snowboarden en het surfen. Wakeboarders worden met een kabel vastgemaakt aan een motorboot of een kabellift, die hen aan een snelheid tussen 33 en 38 km per uur over het wateroppervlak trekt, zodat zij op hun plank acrobatische figuren kunnen uitvoeren.

Zes Belgen waren aanwezig op die belangrijke bijeenkomst van 's werelds beste wakeboarders en twee onder hen stonden naderhand op het podium! Als eerste haalde de jonge Lowa Vancutsem de wereldtitel binnen in haar leeftijdscategorie: die van de 14-jarige meisjes. De jongedame uit Henegouwen toonde al in de eerste ronde haar technisch meesterschap. Haar stijl wist de jury duidelijk te overtuigen: toen op het einde van de wedstrijd de scores werden toegekend, verpletterde ze alle concurrentie. Louis Eggerickx, de andere Belgische medaillewinnaar, werd derde in de categorie 'Junior Men'. Op zijn 17de zette hij op wereldniveau een prima prestatie neer.

Hopelijk glijden onze kampioenen in 2023 naar tal van andere successen!