Golfsport palmt België in

09/06/2020

Dankzij de prestaties van Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry was golfen in België nooit eerder zo populair en zo in het nieuws.

Begin jaren 2000 geeft Nicolas Colsaerts de aftrap met zijn ticket voor de European Tour. Zijn populariteit gaat door het dak in 2012, wanneer hij de grote Tiger Woods op de Ryder Cup verslaat. Vandaag is hij een bron van inspiratie voor de twee juniors. Thomas Pieters neemt een vliegende carrièrestart. Hij heeft al 5 toernooien gewonnen op de European Tour en eindigde 4e op de OS van 2016. Ook Thomas Detry, prof sinds 2016, lijkt aan het begin te staan van een geweldige carrière. Hij behaalt zijn 1e titel op het toernooi van Bridgestone Challenge. In 2018 haalden de twee jonge Belgen samen de wereldbeker golfen in Melbourne binnen.

De drie jonge Belgen hebben de stemming doen keren in ons land, dat historisch niet bepaald een golfcultuur heeft. Golfen wordt immers almaar populairder. Volgens de Koninklijke Belgische Golf Federatie zijn er thans een honderdtal golfclubs en ruim 65.000 aangesloten leden, of zes keer meer dan 30 jaar geleden. België lijkt z’n stek op de wereldkaart golfen dus wel degelijk te veroveren.

Met name ons land heeft de mooiste golfterreinen ter wereld, zoals de Royal Zoute Golf Club aan de Noordzee of de Royal Antwerp Golf Club, aangelegd in 1888 en een van de architectuurpareltjes op het Europese vasteland.